Učenci 2. in 3. razreda so se na čudovit in s soncem obsijan dan odpravili na pohod. V soboto, 21. septembra,  se je zbralo dvajset mladih planincev, ki so si zadali, da se bodo povzpeli do Hudičevih skal, Lovskega doma ter Brestrniškega vrha.

Po prvem vzponu na Hudičeve skale je najprej sledila zaslužena malica.  Malici je sledilo preučevanje skal in ugibanje, kako so se znašle tam. Z  zanimanjem smo si prebrali  zapis na informativni tabli, kjer je zapisana legenda nastanka  in dejanski nastanek skal.  Gozdna pot nas je vodila do Lovskega doma v Kamnici, kjer so učenci izkoristili  čas za prosto igro in druženje. V skupini mladih planincev je bila tudi slavljenka Marisa, kateri smo vsi skupaj zapeli in ji zaželeli vse najboljše. Marisa  nas je prijetno presenetila z gumijastimi bombončki. Pot smo nadaljevali do Brestrniškega vrha, ki nam je ponudil prekrasen razgled na Kamnico in Maribor.

Tako kot vedno, so bili otroci na koncu veseli, zadovoljni in ponosni na podvig.  Čestitke otrokom za premagano pot v hrib in hvala za lepo vedenje.

Majda Kreševič in Karolina Purgaj, mentorici